کارشناس حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی حومه مرودشت، از پایش شته مومی مزارع کلزا در این منطقه خبر داد و گفت: تا کنون در سطح 18 هکتار از اراضی زیر کشت کلزا مبارزه با شته مومی صورت گرفته است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، نسترن مرودشتی با اشاره به اینکه آستانه فعالیت شته مومی کلزا در بازه دمایی 14- تا 35 درجه سانتیگراد است، افزود: در تمام طول پاییز و زمستان در منطقه مرودشت شرایط دمایی جهت فعالیت این آفت مهیا است.
مرودشتی با تاکید بر اینکه اگر به دلیل شرایط سرد زمستان مزرعه مورد بازدید قرار نگیرد چندی بعد با پیشرفت مراحل رشد کلزا و گرمی هوا خسارت شدیدتر از انتظار ظاهر می شود و کلنی های بزرگ در گوشه و کنار مزرعه دیده می شوندکه شرایط مبارزه را سخت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه دوره تکاملی شته مومی در زمستان 15 تا 20 روز است و می تواند در مزرعه کلزا به طرز زیادی افزایش یابد، تصریح کرد: در سرمای زمستان و در مرحله خواب فیزیولوزیک کلزا نیز مبارزه با شته ضرورت دارد.
این کارشناس خاطر نشان کرد: حمله آفت از ابتدای فصل که بوتههای کلزا مرحله روزت (3 تا 6 برگی) را میگذرانند شروع و فعالیت تغذیه ای آن نیز در مرحله ساقه دهی، تشکیل غنچههای گل و گلدهی تا رسیدن غلاف ها ادامه مییابد.
به گفته مرودشتی، از آنجا که شته مومی مهمترین آفت مزارع کلزاست و ممکن است از همان ابتدای استقرار کلزا روی خاک و نزدیک طوقه کلزا و علف های هرز خانواده شب بو وجود داشته باشد، مبارزه با این آفت بسیار مهم ودر ابتدای پیدایش کانون کوبی آفت درنقاط آلوده ضروری است.
وی اظهارکرد: از آنجا که روی بدن این آفت پوشش مومی وجود دارد که حشره را در مقابل سموم حشره کش حفظ می کند، تعدد سمپاشی را جهت کنترل این آفت ضروری دانست.
مرودشتی با بیان اینکه شته مومی در لابه لای برگ های کلزا مخفیست در مبارزه شیمیایی با شته مومی رعایت اصول سم پاشی شامل زمان مبارزه و انتخاب نوع سم و سم پاش از اهمیت ویزه ای برخوردار است.
در حومه مرودشت بیش از 400هکتار کلزا کشت شده است.
نظر خود را اضافه کنید.