کارشناس زراعت جهاد کشاورزی حومه مرودشت از کشت 1.5 هکتار دانه چیا (chia seed) در حومه این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت،فاطمه گلی پور با بیان اینکه طول دوره رشد محصول از کاشت تا برداشت 120 تا 180 روز می باشد، افزود: کشت دانه چیا از اواخر آذر ماه آغاز و تا نیمه های دیماه ادامه دارد و برداشت نیز بسته به شرایط آب و هوایی در خردادماه انجام می شود.
به گفته وی، دانه چیا از خانواده نعناعیان، یکساله و از طریق بذر تکثیر می شود و بخاطر داشتن امگا3، امگا6، امگا 9 و امگا 10 از مغذی ترین منابع غذایی دردنیای گیاهان دارویی می باشد.
این کارشناس با اشاره به اینکه دانه های چیا آبدوست هستند و قادرند تا 12 برابر وزن خود آب جذب کنند، تصریح کرد: دانه این گیاه به صورت تخم شربتی استفاده میشود و بخاطر بوجود آوردن لعاب در رفع عطش تابستانه کاربرد دارد .
گلی پور یادآور شد: چیا که به نام های تخم چیا یا چیا سید هم شناخته می شود، دانه ای خوراکی سرشار از پروتئین است که به سلامت قلب کمک می کند، دیابت نوع 2 را درمان می کند، فشار خون بالا را کاهش داده و افسردگی را بهبود می بخشد.
نظر خود را اضافه کنید.