chch chکارشناس تولیدات گیاهی مرکز جهاد کشاورزی نقش رستم از آغاز کشت چغندر قند به صورت مکانیزه در این منطقه خبر داد و افزود: عرضه نهاده ها، خدمات مكانيزه و پرداخت مساعدت به چغندر کاران از اقدامات حمایتی دولت جهت توسعه کشت در سال جاری است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، محمد رضا امیری با اشاره به اینکه كشت اين محصول از اوایل اسفند آغاز شده و تا پايان اردیبهشت ماه ادامه دارد، افزود: برداشت چغندر قند در این شهرستان اواخر مهر تا اوایل آبانماه سال آینده است.
امیری اظهار کرد: استفاده از بذور اصلاح شده منوژرم با عملكرد بالا و كاشت چغندر قند با رديف كار ، نياز به عمليات تنك كردن ، امكان وجين علف هاي هرز به صورت مكانيكي و برداشت مكانيزه را فراهم كرده است.
به گفته وی، كاشت چغندرقند در تناوب، که كنترل علف هاي هرز و اثرات بهزراعي را به دنبال دارد، مقاومت در استرس هاي آبي و امكان تغيير و افزايش دور آبياري در زمان كم آبي از مزایای کشت این محصول استراتژیک است.
کارشناس مرکز جهاد کشاورزی نقش رستم ، متوسط برداشت محصول در این شهرستان را 70 تن در هکتار عنوان کرد و افزود: بیش از 60 درصد مزارع کشت شده با روش های نوین آبیاری می شود که در افزایش عملکرد تاثیر به سزایی دارد.
این کارشناس با بیان اینکه قرارداد کشت اين محصول معمولا با كارخانه قند مرودشت منعقد می شود، تصریح کرد: مهمترین ارقام کشت شده چغندر قند دراین شهرستان ایزوبلا، ناگونا و شکوفا است.
امیری توسعه کشت های نشایی را یکی از اولویت های سازمانی وزارت جهاد کشاورزی دانست و خاطر نشان کرد: در راستای جاری سازی استراتژی های موجود، کشت چغندرقند با این روش نیز مانند سال های گذشته در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر به دلیل مشکلات ناشی از عدم پرداخت به موقع بهای محصول رغبت کشاورزان به کشت این محصول کاهش یافته است، به دلیل شرایط خاص کشور و تولید شکر بر کشت این محصول قبل از فرارسیدن پایان کشت تاکید کرد.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد