zaf زعفران کار موفق مرودشتی با تولید سالیانه هشت کیلو گرم زعفران و راه اندازی نخستین زنجیره تولید زعفران در مرودشت از سال 1397 در فرایند های کاشت، داشت، برداشت، بسته بندی و عرضه مستقیم محصول تولیدی  خود فعال است و قصد دارد با ایجاد صنایع تبدیلی زنجیره  زعفران را تکمیل کند. 
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، محمد نوشاد بیش از ده سال است که زعفران کشت می کند و با مدیریت کشت چهار هکتار زعفران هر ساله در فصل برداشت زمینه اشتغال بیش از  600 نفر روز کارگر فصلی را فراهم می کند.
وی؛ ایجاد شغل برای تعداد زیادی کارگر فصلی آن هم در نیمه های فصل پائیز و زمانی که کارگران فصلی کاملا بیکار شده اند را مشوق و انگیزه اصلی خود برای گسترش کار و افزایش تولید عنوان می کند.
این کشاورز موفق می گوید: محصول زعفران تولیدی با کسب گواهی icm به عنوان اولین گواهینامه محصول سالم زعفران در استان فارس در سال 1397به صورت برند و در یک فروشگاه به بازار عرضه شده است.
او با بیان اینکه محصول تولیدی در این مزرعه گواهی محصول سالم را دارد، افزود: متاسفانه به دلیل عدم آگاهی و شناخت مردم ازکیفیت محصول، ناچار شده ام محصول سالم تولیدی را با قیمت محصولات مشابه با درجه کیفی سه و چهار به بازار عرضه کنم.
این زعفران کار با اشاره به اینکه مردم  هنوز هم زعفران را یک گیاه لوکس می دانند و مصرف آن را چندان ضروری نمی دانند، خاطر نشان کرد: این گیاه خواص بی نظیری دارد و در درمان و پیشگیری از بسیاری بیماری ها بسیار مفید است.
وی به مشکلات صادرات زعفران اشاره و خاطر نشان کرد:  عدم وجود برنامه های صادراتی مشخص و صادرات فله ای به صورت کیفی و توریستی از مشکلات صادرات این محصول است.
نوشاد با بیان اینکه همه محصولات کشاورزی بلافاصله  پس از برداشت به فروش می رسد و هزینه های کارگری تامین می شود، تصریح کرد: با توجه به بازار نا مناسب فروش زعفران و هزینه های کارگری بالا، تامین هزینه های کارگران در زمان برداشت از مهم ترین دشواری های تولید زعفران است.
این زعفران کار، عدم خرید تضمینی و نبود برنامه ریزی های کلان برای ساماندهی خرید زعفران، عدم ثبات قیمت در بازار و ورود دلالان و سودجویان به این عرصه را از دیگرمشکلات موجود عنوان کرد.
او توکل بر خدای متعال، بهره گیری از تجربیات و دانش کارشناسان و مروجین مسئول پهنه، بهره گیری ازدانش بومی و  تجربیات زعفران کاران نمونه در سطح ملی، مطالعه، استفاده از اینترنت را از جمله عوامل موفقیت خود نام برد.
نوشاد با بیان اینکه هیچ صنایع تبدیلی زعفران در شهرستان  وجود ندارد یادآور شد: صنایع تبدیلی در زمینه بسته بندی و اسانس گیری  زعفران از مهمترین نیاز های موجود در زمینه تکمیل فرایند زنجیره تولید است که با کارهای اولیه و دریافت موافقت اصولی پیگیرایجاد آن هستم.
این بهره بردار علاوه بر زعفران، سایر گیاهان دارویی از جمله، زیره، کاسنی، سیاه دانه، تخم ریحان، چیا، گل گاوزبان  و ... را به صورت آزمایشی در مزرعه خود کشت کرده است و درسال 1397 نیز به عنوان گروه کار موفق استانی شناخته و تقدیرشد.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد