رئیس شورای ملی زعفران ایران گفت: این کارگروه راهکارهای حمایت از صنعت زعفران و بازگشت ارزشافزوده آن به چرخه اقتصادی و همچنین اجرای هرچه بهتر و عملیاتیتر اقتصاد مقاومتی را بررسی خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت و به نقل از خبرگزاری ایانا، محسن احتشام در رابطه با تشکیل کارگروه ملی زعفران در سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: در جلسهای که روز گذشته در سازمان توسعه تجارت برگزار شد، مقرر گردید کارگروه ملی زعفران متشکل از سازمانها، وزارتخانهها و تشکلهای ذیربط و دستاندرکاران بخش زعفران تشکیل شود.
وی افزود: از بخش خصوصی بخشهایی مانند اتاقهای بازرگانی و تعاون ایران و شورای ملی زعفران حضور خواهند داشت تا در رابطه با وضع موجود زعفران که رضایتبخش نیست با بخش دولتی تبادلنظر کرده و مشکلات موجود را برطرف کنند.
احتشام ادامه داد: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیری از خام فروشی محصولاتی مانند زعفران، این کارگروه در راستای کاهش و جلوگیری از میزان صادرات بدون ارزشافزوده قدم بردارند تا به صنعت زعفران برای بهرهمندی از ارزشافزوده طلای سرخ کمک شود و ارزشافزوده آن به میزان بیشتری به چرخه اقتصادی بازگردد.
رئیس شورای ملی زعفران ایران در رابطه با تأثیر این کارگروه بر صادرات زعفران بستهبندیشده تصریح کرد: این کارگروه راهکارهای حمایت از صنعت زعفران و بازگشت ارزشافزوده آن به چرخه اقتصادی و همچنین اجرای هرچه بهتر و عملیاتیتر اقتصاد مقاومتی را بررسی خواهد کرد تا نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدهای این محصول مدنظر قرار گیرد و بتوانیم با یک برنامهریزی جامع و کامل، شاهد خروج هرچه بیشتر زعفران بستهبندیشده و دارای برند مشخص باشیم.
وی افزود: این بستهبندیها باید با برند ایرانی باشد و به سمتی پیش برویم که ارزشافزوده زعفران به چرخه اقتصادی بازگردد و در یک دوره زمانی چندساله بتوانیم میزان صادرات زعفران بستهبندیشده را افزایش دهیم.
احتشام با اشاره به درصد پایین صادرات بستهبندیشده زعفران خاطرنشان کرد: میزان صادرات زعفران بستهبندیشده به نسبت میزان خام فروشی حدود 20 درصد است و 80 درصد خام صادر میشود که نیاز به حمایت از این محصول استراتژیک در کشور وجود دارد.
وی افزود: قیمت امروز زعفران حق کشاورزان ما نیست و میزان آن بسیار کم است، با افزایش نرخ ارز سرمایه این کشاورزان به تاراج میرود و فاصله قیمتی بسیاری بین قیمت خرید از کشاورز تا بازار صادراتی وجود دارد و میزان قیمت خرید از کشاورز یک بیست و پنجم بازار جهانی است.
رئیس شورای ملی زعفران ایران تأکید کرد: این کارگروه از ادامه روند فعلی در بازار زعفران جلوگیری خواهد کرد و به سمت منصفانه شدن قیمت زعفران برای کشاورزان پیش خواهیم رفت.
وی افزود: جایگاه زعفران ما توسط کشورهایی مانند اسپانیا گرفتهشده و باید وارد بازارهای جهانی شده و زعفران را به نام ایران معرفی کنیم، پیشاز این از صنعت زعفران حمایت نشده و ناشناخته ماندهایم.
احتشام در رابطه با تأثیر شیوع ویروس کرونا (کووید-19) بر بازار زعفران عنوان کرد: در 4 ماه امسال به خاطر شیوع ویروس کرونا (کووید-19) و محدودیت پرواز و حملونقل، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود 10 درصد افت صادرات زعفران داشتیم.
نظر خود را اضافه کنید.