litaكارشناس حفظ نباتات مركز جهاد كشاورزي نقش رستم از افزايش سطوح مبارزه بيولوژيك بر عليه آفت بيد چغندردر مزارع چغندرقند منطقه نقش رستم شهرستان مرودشت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت ابوذر اسماعیلی افزود: كنترل بيولوژيك اين آفت با رهاسازي زنبور براكون در اواخر خرداد ماه تا اوايل تير ماه در سال جاري در سطح 15 هكتار از مزارع اين منطقه انجام شده است.
او گفت: با بررسي هاي به عمل آمده كارآيي مناسب مبارزه بیولوژیک در كنترل اين آفت به اثبات رسیده است و بهره برداران نيز رضايت كافي از اين روش دارند.
این کارشناس با بیان اینکه عملکرد كمي و كيفي محصول به دليل تأثير نامناسب سموم شيميايي در طي سالهاي اخير تحت تاثیر قرار گرفته  است، خاطر نشان کرد: فعاليت این آفت از اواخر ارديبهشت تا زمان برداشت چغندرقند ادامه دارد و به دلیل دوره فعالیت طولانی مدت کنترل شیمیایی، هزینه بالایی در بردارد.
اسماعیلی بیان کرد: با رهاسازي زنبور براكون در مزارع چغندرقند بدون استفاده از سموم شيمايي و يا حداكثر با يك مرحله سمپاشي در زمان مناسب بخوبي مي توان خسارت اين آفت را زير سطح زيان اقتصادي رساند و هزينه هاي مبارزه با آفت  را به ميزان زيادي كاهش داد.
بيد چغندرقند (ليتا) از آفات مهم گياه چغندرقند در شهرستان مرودشت است و لاروهاي آن با تغذيه از جوانه مركزي و انتهاي دمبرگ و سر ريشه چغندرقند باعث كاهش کمی و کیفی محصول می شود.

در مرودشت نزدیک به یک هزار هکتار چغندر کشت شد است.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد