کارشناس زراعت مرکز جهاد کشاورزی سیدان در مرودشت گفت: برداشت لوبیا از 75 هکتار از مزارع این منطقه آغاز شده و پیش بینی می شود بالغ بر 240 تن لوبیا تولید شود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، مجید حبیبی با بیان اینکه لوبیا تولیدی از نوع سفید و قرمز است، اظهار کرد: لوبیا در این منطقه در تیرکشت می شود و در مهرماه نیز برداشت خواهد شد.
وی افزود: کشت لوبیا در این شهرستان به روش مکانیزه و به صورت خشکه کاری و بادستگاه پنوماتیک و به صورت خطی کشت می شود.
به گفته حبیبی؛ آرایش کشت فاصله بین دو ردیف ۵۰ تا 75 سانتی متر با یک خط نوار تیپ و با یک خط نوارتیپ از مطلوب ترین موارد آرایش کشت در این شهرستان است.
او گفت: نیاز به فعالیت های تحقیقاتی از جمله مزرعه نمایشی، طرح های مقایسه ارقام و... از جمله موارد قابل پیگیری در توسعه کشت حبوبات است.
این کارشناس با تاکید بر اینکه این زراعت بعد از برداشت گندم و جو کشت می شود ودر در تناوب زراعی با محصولات شتوی قراردارد، خاطر نشان کرد: کشت لوبیا با توجه به مزایای آن از جمله تثبیت ازت و حاصلخیزی خاک، صرفه اقتصادی، مصرف حداقل سموم و صرفه جویی در مصرف آب (کمتر از پنج هزار متر مکعب) مورد استقبال بهره برداران است.
حبیبی با بیان اینکه میانگین مصرف بذر در روش مکانیزه کشت لوبیا 60 کیلو گرم در هکتار است، یادآور شد: در روش سنتی میزان مصرف بذر چندین برابر بیشتر است.
وی یادآور شد:این زراعت با توجه به کوتاه بودن طول دوره از کاشت تا برداشت و کم هزینه بودن نسبت یه سایر صیفی جات و افزایش حاصلخیزی خاک بسیار مقرون به صرفه و درآمد زایی خوبی برای کشاورزان به همراه دارد.
نظر خود را اضافه کنید.