khorfe

کارشناس مرکز جهاد کشاورزی حومه مرودشت با اشاره به برداشت گیاه دارویی خرفه در این منطقه گفت: بیش از 80تن تخم خرفه از 120هکتار از مزارع خرفه تولید و روانه بازار شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، فاطمه گلی پوراظهار کرد: برداشت خرفه از نیمه های مهر ماه آغاز و تا اوایل آبان ماه ادامه داشت.
گلی پور با بیان اینکه متوسط عملکرد خرفه 500 تا 700 کیلو گرم تخم خرفه در هکتار است، خاطر نشان کرد، بسته به میزان آبیاری، مرغوبیت خاک و تغذیه مناسب تا 1500 کیلوگرم در هکتار نیز عملکرد دارد.
او با بیان اینکه این گیاه در هر شرایط خاک و آب و هوایی رشد می کند، تصریح کرد: بخشی از زمین های این منطقه به دلیل اینکه زیر پوشش شبکه سد درودزن هستند و ابدهی موقتی دارند و یا از لحاظ حاصلخیزی در وضعیت خوبی نیستد برای کشت این گیاه مناسب هستند.
کشت و کار این گیاه علاوه بر کسب درآمد در خاک های نامرغوب برای بهره بردار زمینه اشتغال کارگران فصلی را نیز فراهم می کند.
وی افزود: خرفه یکی از مفید ترین گیاهان دارویی است که مصرف آن برای کمک به کاهش وزن، تقویت و سلامت قلب، افزایش رشد کودکان، جلوگیری از ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش، سلامت پوست، تقویت قدرت بینایی، استحکام استخوان ها و بهبود گردش خون مفید است.
به گفته گلی پور؛ گیاه خرفه را علاوه بر برداشت تخم خرفه به صورت تازه خوری همراه با سالاد، سوپ، به صورت خام، به عنوان طعم دهنده گوشت و از تخم آن عنوان یک ماده تزئینی در نان های شیرینی در بسیاری از کشور ها استفاده می کنند.
گلی پور بهروری اقتصادی، اشتغال زایی، ، امکان ذخیره سازی محصول و فروش در زمان مناسب، کم بودن آفات و بیماری ها، کشت و کار آسان را از مزایای کشت این گیاه دارویی اعلام کرد.
در مرودشت بیش از سه هزار هکتار انواع گیاهان دارویی از جمله آویشن، بادرنجبویه، ختمی، خاکشیر، زعفران، بابونه، زوفا، مریم گلی، سالویا، گل همیشه بهار، مرزنجوش و اسطوخدوس و .. کشت می شود.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد