
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، مریم غنی افزود: این عملیات به منظور بهبود وضعیت گل دهی و افزایش باروری و هم چنین تقویت درختان میوه صورت می گیرد.
او با بیان اینکه ۸۵۰ هکتار باغ در حومه شهرستان وجود دارد برمحلول پاشی و تغذیه همه باغ ها به منظور باردهی مناسب تاکید کرد.
غنی با بیان اینکه محلول پاشی درختان در دو مرحله پاییزه و بهاره انجام می شود، خاطرنشان کرد: به منظور تکمیل مرحله تغذیه علاوه بر محلول پاشی پاییزه محلول پاشی و تغذیه باغ ها در اوایل بهار نیز توصیه می شود.
وی تصریح کرد: در این عملیات که شامل محلول پاشی با عناصر نیتروژن، روی و بور می باشد هر سال پس از برداشت محصول در دستور کار قرار گرفته و انجام می شود.
این کارشناس با توجه به سطح بالای باغ های پسته در شهرستان استفاده از عنصر کلسیم (Ca) را نیز در تغذیه پاییزه درختان پسته ضروری دانست.
غنی دلیل اهمیت محلول پاشی در این مرحله را نیاز جوانه ها برای رشد سریع اولیه و عدم جذب عناصر از طریق ریشه ها در این مرحله از رشد گیاه عنوان کرد.
مسئول باغبانی مرکز جهاد کشاورزی حومه بیان کرد: تغذیه پس از برداشت محصول، عناصر غذایی مورد نیاز درختان را در فصل زمستان تامین میکند و ضمن پیشگیری از خسارات ناشی از سرمای زمستانه و بهاره، موجب شادابی آنها در اوایل فصل رشد میشود.
غنی با بیان اینکه در باغهای گوناگون، نوع درختان میوه و انواع کمبودها و اختلالات موجود، تعیین کننده فرمولاسیون توصیه کودی برای تغذیه است، تصریح کرد: با این حال، بهره مندی از ترکیبات کودی حاوی عناصر فروت ست ازت، روی و بور به صورت عمومی برای تمام باغات قابل توصیه است.
فروتست یک عبارت انگلیسی به معنای تنظیم میوه و تغییراتی که در نهنج گل میوه اتفاق می افتد است تا میوه اولیه تشکیل شود. در واقع مرحله شروع تشکیل میوه را فروتست می گویند.
نظر خود را اضافه کنید.