sen1

مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از پایشدو مرحله ای اماکن زمستان گذران سن غلات در ارتفاعات و مراتع این شهرستان  خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، طاهره امیری افزود: عملیات پایش هرساله در سه فصل تابستان، پاییز و زمستان به منظور تخمین جمعیت سن، پیش بینی تراکم و میزان خسارت احتمالی انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه در بازدید های انجام شده در ارتفاعات و مناطق مختلف جمعیت سن‌های زنده  نسبت به سال گذشته بیشتر بود، افزود: در این بازدید ها سن های مرده سال گذشته هم مشاهده شده است که در اثر آلوده شدن به قارچ از بین رفته اند.
به گفته امیری،هدف از اجرای این طرح پایش و پیش آگاهی و ابلاغ دستورالعمل‌های علمی به موقع در امر کنترل و مدیریت عوامل خسارت زا، تغذیه گیاهی و مراحل رشد و نمو گندم است.
 وی با بیان اینکه خسارت این آفت به مزارع گندم موجب کاهش محصول تولیدی می شود، ابرازکرد: در صورت عدم مبارزه به موقع با این آفت پس از وارد کردن خسارت به مزارع  گندم و تخم ریزی ، جمعیت سن های  برگشتی به اماکن تابستان گذران افزایش می یابد که باعث خسارت بیشتر در سال بعد می شود.
این کارشناس با بیان اینکه  مكان هاي زمستان گذراني سـن گنـدم اغلـب، ارتفاعـات كـوه هـا و مراتـع اسـت،خاطر نشان کرد: سـن گنـدم بيشـتر در ايـن منـاطق و زيـر بوتـه هـا تجمـع پیدا مـي كنـد، بـه  طـوري كـه گـاهي اين شرايط براي فعاليت قارچ هاي بيمارگر حشرات، بسيار مناسب بوده به طـوري كـه سـن هـا بـه شكل طبيعي به اين قارچها آلوده مي شوند.
امیری یادآورشد،از آنجا که مشـخص شـده اسـت بر اساس تحقیقات سنهاي زمستان گذران در اسفندماه بيشتر تحت تأثير آلودگي قارچ قرارمي گيرند. بنابراين چنانچـه محل هاي زمستان گذراني با قارچ بيمارگر تلقيح شوند، تعداد زيادي از سنهاي زيـر بوتـه هـا، آلـوده می شوند و از بین می روند.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد