به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی مرودشت، این گردهمائی با تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید و با حضور معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، کارشناسان و مدیران جهاد کشاورزی برخی از شهرستان های استان و نمایندگان شرکت های خدمات حمایتی و بازرگانی دولتی در محل مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت آغاز گردید.
در ابتدای جلسه، مدیر جهاد کشاورزی مرودشت ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان، برنامه کاری این گردهمائی را نیز اعلام کرد. سپس مسئول نظام صنفی کشاورزی مرودشت بعنوان نماینده کشاورزان این شهرستان، گفت: امید می رود که این گردهمائی سبب گردد تا نه تنها کارشناسان در کاشت کلزا، همراه و پشتیبان کلزاکاران باشند، بلکه بتوانند در مراحل داشت و برداشت این محصول نیز کشاورزان را تنها نگذارند. حسینی افزود: امروزه بحران و تخریب خاک را هم باید به بحران آب اضافه کرد.
سپس مدیر جهاد کشاورزی مرودشت ضمن معرفی سیمای کشاورزی شهرستان مرودشت، سطح ابلاغی کشت کلزای این شهرستان را 3100 هکتار عنوان کرد. عزیز رحیمی افزود: تا الان قریب به 1700 هکتار برای کشت کلزا با کشاورزان مرودشتی قرارداد بسته شده است. وی از توزیع ارقام کلزای دانوب، رقم مرکزی، نپتون فرانسوی و نپتون ایرانی بین کلزاکاران خبر داد. این مقام مسئول در پایان از وجود برخی مشکلات سد راه توسعه کشت کلزا نظیر کمبود کارنده های مخصوص، نارسائی در خرید تضمینی کلزا، و دشواری دریافت بسته های حمایتی خبر داد.
در ادامه مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزری فارس بر کشت محصول کلزا با توجه به شرایط خشکسالی و کمبود آب تاکید کرد. دهقان در ادامه افزود: لازم است تا تحرک بیشتری در توسعه کشت کلزا صورت گیرد. در ادامه معاون تولیدات گیاهی نیز در خصوص اهمیت کشت کلزا مطالبی بیان کرد. صادقی در ادامه به ارائه برخی مشکلات موجود در راه کشت کلزا اشاره کرد.
در ادامه همایش، مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های سپیدان، پاسارگاد، کوار، ارسنجان، شیراز، سروستان و خرامه در رابطه با برنامه های کشت کلزا در شهرستان های تابعه خود و همچنین مشکلات و موانع فرآروی توسعه کشت کلزا، به ارائه گزارش پرداختند. بدقولی در ارائه بسته های حمایتی، کمبود نهاده های کشاورزی همچون بذر مناسب و کودهای شیمیائی، بی اعتمادی کشاورزان در نتیجه سیاست های غلط کشاورزی در سال های گذشته، عدم بارندگی مناسب، کمبود آب، کمبود دستگاه های کارنده، از جمله مشکلات و موانعی بود که آنها در گزارش خود ارائه کردند.
بعلاوه، مدیران شهرستانی حاضر در جلسه؛ ضمن اشاره به سقف و تعهدات خود در خصوص کشت کلزا، از ابزارهایی همچون طرح امید (سایت های الگوئی)، طرح انتخاب ارقام مشارکتی و همچنین برگزاری کلاس های ترویجی برای نشر و ترویج کشت کلزا استفاده کردند.
در پایان همایش نیز، جلسه پرسش و پاسخ حضار جلسه با مسئولان ستاد کلزای استان برگزار شد که طی آن به سوالات حاضرین جلسه پاسخ داده شد.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.