hamayeshchoghondarبه گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی مرودشت، جلسه ستاد چغندر قند این شهرستان با حضور معاون فرماندار، مدیران جهاد کشاورزی و شرکت قند مرودشت به همراه جمعی از کارشناسان کشاورزی شاغل در جهاد کشاورزی و کارخانجات چغندر قند این شهرستان و کوار و نمایندگان شرکت های قند خارج از استان در محل مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت برگزار گردید.
در ابتدا، مسئول کشاورزی شرکت قند کوار گفت: در سال زراعی جاری قرارداد کشت چغندر قند با کشاورزان مرودشتی به میزان 240 هکتار منعقد گردیده است. افشین افزود: آخرین مطالبات چغندرکاران مرودشتی در هفته گذشته پرداخت گردیده است.
سپس نماینده شرکت قند نقش جهان اصفهان گفت: در سال زراعی گذشته، این شرکت برای کشت چغندر قند با تعداد 248 کشاورز مرودشتی به میزان 850 هکتار قرارداد کشت منعقد کرده که از این سطح زیرکشت، 60 هزار تن چغندر برداشت و تحویل کارخانه نقش جهان گردید. موسوی افزود: در سال زراعی جاری نیز، برای800 هکتار جهت کشت این محصول با کشاورزان مرودشتی قرارداد کشت منعقد گردید.
در ادامه جلسه، مسئول نظام صنفی کشاورزی مرودشت با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان مرودشت برای تولید چغندر قند گفت: متاسفانه برخی از کارخانجات چغندر قند طرف قرارداد کشاورزان مرودشتی به تعهدات خود در قبال کشاورزان عمل نکرده و هنوز با گذشت یکسال نسبت به پرداخت مطالبات کشاورزان در سال قبل عمل نکرده اند. حسینی با اشاره به کارخانجات چغندر قند طرف قرارداد زارعین مرودشت مشتمل بر کارخانجات مرودشت، کوار، نقش جهان و خوراسگان اصفهان خاطرنشان کرد که کارخانجات خارج از استان می بایست برای ادامه فعالیت در شهر مرودشت قانونمند گردیده و نسبت به افتتاح نمایندگی در این شهرستان اقدام نمایند.
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت نیز در طی این جلسه با اشاره به عدم پرداخت مطالبات سال قبل زارعین مرودشتی، بر کاهش سطح زیر کشت صیفی جات و استفاده بهینه از منابع آبی تاکید کرد. عزیز رحیمی افزود: در سال زراعی پیش رو می بایست برای کشت و کار چغندر قند برنامه ریزی دقیق صورت گیرد تا در فصل برداشت، کشاورزان به موقع مطالبات خود را دریافت کنند.
مدیرعامل شرکت چغندر قند مرودشت نیز در ادامه این جلسه گفت: با توجه به بالا بودن قیمت تمام شده تولید محصول چغندر قند در ایران نسبت به کشورهای غربی، واردات این محصول برای تولیدگنندگان و کارخانجات چغندر قند بسیار مضر می باشد. ماجدی افزود: این امر باعث گردیده تا تولید چغندر قند هم برای کشاورزان و هم برای شرکت های چغندر قند فاقد صرفه اقتصادی باشد.
معاون فرماندار مرودشت نیز با تشکر از برگزاری این جلسه ضمن تاکید بر حذف واسطه ها گفت: ایجاد نمایندگی توسط شرکت های چغندر قند خارج از استان که در مرودشت با کشاورزان قرارداد کشت منعقد می کنند، ضروری می باشد. زارع در ادامه جلسه راه اندازی کمیته ای فنی برای پیگیری و حل و فصل مسائل کاشت، داشت و برداشت چغندر قند را پیشنهاد داد.
این جلسه با ارائه پیشنهاداتی همچون ایجاد دفتر نمایندگی توسط شرکت های چغندر قند خارج از استان در مرودشت و ایجاد کمیته فنی کاشت، داشت و برداشت این محصول به پایان رسید.

نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد