استاندار فارس در مصاحبه اختصاصی با مسئول روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: در سال گذشته 25 هزار هکتار از اراضی استان فارس به نظام های آبیاری نوین همچون آبیاری نواری، قطره ای و بارانی مجهز شده است.
تبادار افزود: استان فارس از نظر تولیدات کشاورزی به لحاظ رتبه کشوری در زیربخش باغبانی رتبه یک، در زیربخش زراعت رتبه 2 ، در زیربخش تولیدات دامی رتبه 4 و بطور سرجمع رتبه دوم کشوری را بخود اختصاص داده است به نحویکه 10 محصولات غذایی کشور در استان فارس تولید می گردد. به همین علت این استان نمی تواند نسبت به اقتصاد کشاورزی خود بی توجه باشد.
این مقام مسئول درباره تغییر الگوی کشت متناسب با کاهش منابع آبی نیز اذعان کرد که طی چند سال گذشته علاوه بر توسعه کشت در فضاهای گلخانه ای، متولیان بخش کشاورزی اقدام به ترویج و توسعه کشت هایی همچون گلرنگ، کلزا، پنبه و بخصوص ترویج گیاهی بنام کینه وا کرده اند. این در حالی است که گیاه کینه وا علاوه بر دارا بودن ارزش غذایی بالا، یک هشتم برنج و یک چهارم گندم، آب مصرف کرده و ارزش مالی بسیار بیشتری را در مقایسه با برنج عاید کشاورزان می کند. براین اساس، کشت چنین محصولاتی هم ارزش افزوده ایجاد کرده و هم منجر به صرفه جویی در مصرف آب می گردد.
وی در پایان خاطرنشان کرد برنامه جامعی برای مدیریت بحران آب در دستور کار قرار گرفته است که البته برای موفقیت این برنامه، شرط اصلی همکاری مردم است. زیرا استمرار کشاورزی بدون وجود آب امکان پذیر نبوده و لازم است تا برای استفاده بهینه از آن در بخش کشاورزی مدیریت تنگنا در دستور کار قرار گیرد.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.