مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: کشت گندم و جو پائیزه در این شهرستان بر اساس تقویم زراعی از نیمه های آبانماه آغاز و تا اواخر آذر ماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، جلال نوجوان با اعلام اینکه کشت زودتر از سال گذشته آغاز شده افزود: به دلیل پیش بینی های سازمان هواشناسی مبنی بر زود هنگام بودن بارش های پائیزی، کشاورزان امسال زودتر اقدام به کشت و آماده نمودن زمینهای خود کرده اند و تاکنون نزدیک به ۵۰۰ هکتار کشت انجام شده است.
نوجوان با بیان اینکه تاکنون 30درصد بذر گندم و جو تخصیصی خریداری شده اظهار کرد: تعاونی های روستایی، تعاونی های تولید و عاملین بخش خصوصی مجاز، زیر نظر مراکز جهاد کشاورزی بخش ها مسئول توزیع بذر گندم و جو شهرستان از روی چک لیستهای دریافتی هستند.
به گفته وی مهمترین ارقام گندم جهت کشت رقم سیروان، چمران 2، مهرگان، بهاران، ترابی و رقم دیم آفتاب و مهمترین ارقام جو نیز رقم بهرخ، ریحان 03، ویلما و جو دیم رقم سرآرود است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه 55 هزار هکتار گندم و 15 هزار هکتار جو به شهرستان ابلاغ شده است افزود: پیش بینی می شود طبق تجارب سال های پیش تمام سطوح ابلاغی محقق شود.
مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت به اجرای طرح های مقایسه ارقام (P.V.S)در شهرستان اشاره کرد و افزود: جهت شناسایی و توسعه ارقام مناسب سه طرح مقایسه ارقام گندم و یک طرح مقایسه ارقام جو در شهرستان اجرا خواهد شد.
نوجوان با بیان اهمیت بذور گواهی شده و بوجاری شده تصریح کرد: عوامل توزیع منحصرا مجاز به توزیع بذور در کیسه های منقش به آرم شرکت تولید کننده بذر و دارای لیبل ممهور به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذور و نهال می باشند.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد گندم اصلاح شده استان فارس در شهرستان مرودشت تولید میشود بیان کرد: این رقم سالانه بالغ بر ۲۷هزار تن است و معادل ۵ درصدگندم اصلاح شده کل کشور است.
مرودشت سالانه با تولید ۲۵۰ هزار تن گندم ۲۵ درصد گندم استان فارس را تولید می کند.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد
نظر خود را اضافه کنید.